Skip to content

Finanțăm dezvoltarea competențelor digitale pentru 100.000 de români

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în calitate de coordonator de reforme și investiții din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României, a lansat în consultare publică Ghidul Solicitantului, în vederea relansării apelului competitiv aferent Investiției 17 Scheme de finanțare pentru biblioteci pentru a deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale din cadrul componentei C7 “Transformarea digitală” din PNRR, în valoare de 16.788.220 euro.

Copiii de astăzi învață de la vârste fragede să folosească instrumente digitale. Generația mea a crescut cu tehnologia. Însă pentru mulți dintre părinții și prietenii noștri, era necesar să găsim soluții pentru ca ei să beneficieze de avantajele erei digitale. Prin această investiție, îi ajutăm pe cei de lângă noi să țină pasul cu evoluția fantastică a tehnologiei. Transformarea digitală nu înseamnă doar echipamente și programe informatice, ci și abilități de utilizare ale instrumentelor digitale”, a declarat Bogdan-Gruia Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Investiția i17 are 3 priorități:

  1. Renovarea (inclusiv extinderea), precum și echiparea cu calculatoare și echipamente tehnice pentru 60 biblioteci rurale, municipale, județene sau orășenești, ce vor fi transformate în huburi de dezvoltare a competențelor digitale;
  2. Schimbarea și modernizarea echipamentelor informatice în 650 de biblioteci;
  3. Dezvoltarea competențelor de bază pentru 100.000 de români din comunități defavorizate.

Detalii despre investiție și despre beneficiarii acesteia pot fi consultate la adresa https://www.mcid.gov.ro/programe-europene/c7/.

Eventualele observații sau propuneri de modificare pot fi transmise la adresa de e-mail fonduri.oipsi@adr.gov.ro, până la data de 09.10.2023.

Din aceeași categorie…

Sari la conținut