Skip to content

Vicepreședintele Comisiei Europene, Vera Jourova, a efectuat o vizită de lucru la Centrul European de Cybersecurity

Secretarul de stat Eduard Mititelu a condus delegația Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) care a primit, la Centrul european de competențe în materie de securitate cibernetică (ECCC) din București, vizita de lucru a doamnei Věra Jourová, vicepreședinte al Comisiei Europene pentru valori și transparență, însoțită de doamna Ramona Chiriac, Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Temele abordate în cadrul vizitei de lucru au fost:

  • obiectivele și rezultatele Centrului european de competențe în materie de securitate cibernetică și importanța securității cibernetice în cadrul Uniunii Europene;
  • parcursul României în programul european Digital Decade;
  • implementarea reformelor prevăzute în Componenta 7 – Transformare Digitală din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Suntem pe calea cea bună și suntem mândri că România este recunoscută nu doar pentru eforturile în domeniul digitalizării sectorului public și a economiei în ansamblu, ci și pentru contribuția țării noastre la securitatea cibernetică europeană”, a declarat secretarul de stat din MCID, Eduard Mititelu.

România a depus Foaia de parcurs strategică națională a Deceniului Digital (Digital Decade) pe 9 octombrie 2023, în urma unei perioade de consultare extinse, care a necesitat o abordare axată pe implicarea părților interesate atât din sectorul public, cât și din cel privat. România pledează pentru politici digitale centrate pe om, incluzive, transparente, deschise, accesibile și durabile, care împuternicesc indivizii și întreprinderile.

În ce privește măsurile de transformare digitală incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență, acestea vor avea un efect multiplicator asupra indicatorilor aferenți disponibilității online pentru serviciile publice digitale ale statului român. Măsurile vor fi implementate integral până la sfârșitul anului 2026, ceea ce va aduce schimbări semnificative în funcționarea internă a administrației publice și a societății românești în ansamblul său.

Centrul european de competenţe în materie de securitate cibernetică este implicat în gestionarea fondurilor UE pentru actualul buget pe termen lung al UE (2021-2027) și în adoptarea programelor de lucru în materie de securitate cibernetică. Totodată, ECCC are activitate în proiectele din domeniul securității cibernetice ale Programului „Europa digitală” şi ale Programului „Orizont Europa”.

Din aceeași categorie...

Licitație de 80 milioane euro pentru componenta de cloud dedicat a cloudului guvernamental

Licitație de 80 milioane euro pentru componenta de cloud dedicat a cloudului guvernamental

Licitația pentru componenta de cloud dedicat din cloudul guvernamental a fost deschisă ieri în  Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP)…
Creșterea anuală cu doar 5% a plăților digitale generează în 5 ani majorarea PIB-ului României cu 7 miliarde lei

Creșterea anuală cu doar 5% a plăților digitale generează în 5 ani majorarea PIB-ului României cu 7 miliarde lei

Miercuri, 27 martie, la Palatul Victoria, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în parteneriat cu Cancelaria Prim-ministrului, a organizat o masă…
Un singur punct de contact pentru toate instituțiile publice – astăzi a fost semnat contractul de implementare pentru Portalul Digital Unic al României (PDURo)

Un singur punct de contact pentru toate instituțiile publice – astăzi a fost semnat contractul de implementare pentru Portalul Digital Unic al României (PDURo)

Marți, 19 martie, în sala Transilvania din Palatul Victoria a fost semnat contractul de implementare al proiectului „Portalul Digital Unic…
Sari la conținut