Skip to content

Transformarea bibliotecilor în hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale în Județul Dâmbovița

Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a semnat astăzi, contractul de finanțare cu Corneliu Ștefan, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, în vederea creării de noi hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale, modernizarea celor existente și schimbarea echipamentelor IT în 26 de biblioteci din Județul Dâmbovița.

Investiția I17 – Scheme de finanțare pentru biblioteci pentru a deveni centre de competențe digitale din PNRR are ca obiectiv dezvoltarea competențelor de bază, cum ar fi alfabetizarea digitală, comunicarea, educația în domeniul mass-mediei, crearea de conținut digital, securitatea digitală și educația antreprenorială digitală.

În cadrul acestei investiții, Consiliile Județene sunt invitate să aplice pentru aceste finanțări în funcție de nevoile din teritoriu. Autoritatea pentru Digitalizarea României va asigura servicii de consultanță tehnică, cu expertiză din partea Băncii Mondiale, care va realiza un curriculum destinat formării bibliotecarilor.

Bibliotecarii vor dobândi competențe esențiale, astfel încât, la rândul lor, vor putea susține cursuri în comunitate pentru dezvoltarea abilităților digitale. Perioada de implementare a unui proiect va începe odată cu semnarea contractului de finanțare și se va finaliza cel târziu la data de 30 iunie 2026.

„La baza digitalizării stă în primul rând omul. Astăzi am semnat împreună cu Președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, o investiție de peste 3 milioane de lei pentru dezvoltarea competențelor digitale ale oamenilor. Prin acest proiect vor fi create noi Hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale, modernizarea celor existente și schimbarea  echipamentelor IT în 26 de biblioteci din Județul Dâmbovița”, a declarat Bogdan Ivan.

Din aceeași categorie...

Ministrul Bogdan Ivan s-a întâlnit cu delegația UNESCO aflată în vizită de lucru în România

Ministrul Bogdan Ivan s-a întâlnit cu delegația UNESCO aflată în vizită de lucru în România

    Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a primit, la începutul acestei săptămâni, o delegație UNESCO, în cadrul…
Finanțăm dezvoltarea competențelor digitale pentru 100.000 de români

Finanțăm dezvoltarea competențelor digitale pentru 100.000 de români

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în calitate de coordonator de reforme și investiții din Planul Național de Redresare și Reziliență…
Bogdan Ivan: „Noaptea Cercetătorilor Europeni ne oferă cadrul perfect pentru atragerea tinerilor către știință”

Bogdan Ivan: „Noaptea Cercetătorilor Europeni ne oferă cadrul perfect pentru atragerea tinerilor către știință”

În perioada 29-30 septembrie 2023, copiii și adulții din întreaga țară sunt invitați să descopere lumea extraordinară a științei prin…
Sari la conținut