Skip to content

Sebastian Burduja, vizită oficială de lucru în SUA

În perioada 2-8 februarie 2023, Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, se află în vizită de lucru în SUA pentru a discuta despre stadiul proiectelor agreate la vizita anterioară din luna noiembrie 2022.

Vizita din SUA reprezintă un potențial factor de dezvoltare în ceea ce privește proiectul strategic al laserului de mare putere de la Măgurele. Delegația condusă de ministrul Sebastian Burduja a avut o vizită la noul birou special pentru tehnologii emergente din cadrul Departamentului de Stat al SUA și la Departamentul de Energie.

De asemenea, Sebastian Burduja a avut o întâlnire la sediul Lockheed Martin Corporation, unde a discutat despre proiectele care vizează cercetarea, industria aerospațială și proiecte de viitor în care se pot implica cercetătorii și inginerii români. Acesta a participat la o discuție cu Robert D. Atkinson, fondatorul și președintele Fundației pentru Tehnologia Informației și Inovării și înalți-reprezentanți ai Atlantic Council. Aceștia au discutat despre poziționarea și oportunitățile României privind noul context de securitate.

Totodată, ministrul a avut și o întrevedere cu echipa de conducere a companiei VMware, furnizor global de tip cloud. În cadrul discuțiilor, au fost punctate teme importante precum cloud-ul guvernamental și posibile investiții în România.

Programul demnitarului a inclus întâlniri şi vizite la două instituții americane axate pe inovare, cu sprijinul echipei Băncii Mondiale: Small Business Administration și Virginia Innovation Partnership Corporation, o întrevedere cu Barbara McQuiston, coordonatoarea Acceleratorului de Inovație al NATO, discuții cu reprezentanții Amazon unde aceștia au prezentat propriile soluții privind proiectul de cloud guvernamental și o întrevdere cu E.S. Don Graves, ministrul adjunct al economiei, în cadrul căreia au fost abordate teme precum soluțiile pentru creșterea schimburilor comerciale, în special în sectorul IT&C.

Din aceeași categorie...

„Snow Leopard” - securitatea nucleară, prioritate pentru România

„Snow Leopard” - securitatea nucleară, prioritate pentru România

În perioada 30 mai-1 iunie 2023, România, împreună cu guvernele din Tadjikistan, Statele Unite ale Americii, Regatul Țărilor de Jos…
11-14 iunie - NASA și astronauții internaționali vor veni în România

11-14 iunie - NASA și astronauții internaționali vor veni în România

Space for a Better World și OP Global Events, sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, organizează în perioada 11-14…
Moment istoric: IFIN-HH și EuroGammaS închid oficial conflictul care afecta de cinci ani implementarea proiectului ELI-NP – „Laserul de la Măgurele”

Moment istoric: IFIN-HH și EuroGammaS închid oficial conflictul care afecta de cinci ani implementarea proiectului ELI-NP – „Laserul de la Măgurele”

IFIN-HH și toți partenerii din Asocierea EuroGammaS (EGS) au finalizat ieri semnarea unui document de tranzacție prin care se pune…
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support