Skip to content

Sebastian Burduja: „Putem încerca să transformăm tehnologia în instrument de educație”

Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a participat duminică la o oră de robotică organizată de clubul Code Kids al Fundației Progress, la Biblioteca Titu, județul Dâmbovița. Code Kids România promovează practicile vitale pentru formarea tinerilor, prin diferite activități care implică dezvoltarea abilităților digitale.

Participanții au realizat, pe echipe, diverse demonstrații de robotică și au discutat cu membrii clubului și alumni CODE Kids pe teme precum tehnologia și activitățile digitale din cadrul Bibliotecii Titu.

CODE Kids este proiectul flagship al Fundației Progress, premiat în 2022 la Bruxelles în cadrul competiției Emerging Europe Awards cu premiul cel mare la categoria Future-proof Education. În 6 ani de activitate, CODE Kids s-a transformat în cea mai mare mișcare națională de coding și STEM, cu peste 4600 de copii din 33 de județe care au beneficiat de cursuri de programare gratuite organizate în biblioteci publice.

Proiectul CODE Kids – Codarea copiilor în bibliotecile publice reprezintă promovarea unei mișcări prin care copii, tinerii, bibliotecarii și voluntarii din mediul rural și din mediul urban mic își dezvoltă abilitățile digitale și se implică în comunitatea lor rezolvând sarcini digitale creative.

Sunt multe de povestit despre întâlnirea cu reprezentanții Code Kids, dar cred că cel mai important este că mișcarea aceasta trebuie să devină un fenomen național. Din 2017, Camelia Crișan și oamenii faini de la Fundația Progress au reușit să ajungă la peste 3500 de copii, în cele 150 de cluburi de coding înființate în 27 județe. Unii dintre ei sunt deja alumni ai programului și vin să ajute. Toți au competențe digitale și perspective mai bune asupra viitorului. Putem nega rolul tehnologiei în viețile copiilor noștri, încercând să îi ținem departe, sau putem accepta și încerca să o transformăm în instrument de educație. A doua variantă pare mai înțeleaptă și oamenii care fac deja asta merită tot sprijinul”, a menționat Sebastian Burduja la finalul întâlnirii.

Din aceeași categorie...

Ministrul Bogdan Ivan s-a întâlnit cu delegația UNESCO aflată în vizită de lucru în România

Ministrul Bogdan Ivan s-a întâlnit cu delegația UNESCO aflată în vizită de lucru în România

Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a primit, la începutul acestei săptămâni, o delegație UNESCO, în cadrul unei vizite…
Finanțăm dezvoltarea competențelor digitale pentru 100.000 de români

Finanțăm dezvoltarea competențelor digitale pentru 100.000 de români

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în calitate de coordonator de reforme și investiții din Planul Național de Redresare și Reziliență…
Sari la conținut