Skip to content

România și Republica Moldova – cooperare la nivel înalt privind serviciile publice digitale

Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a făcut parte din delegația condusă de Nicolae-Ionel Ciucă, prim-ministrul Guvernului României, în Republica Moldova, alături de Angel Tîlvâr, ministrul Apărării Naționale, Virgil Popescu, ministrul Energiei, și Mircea Abrudean, șeful Cancelariei prim-ministrului.

În ceea ce privește proiectele comune privind transformarea digitală, spațiul digital comun, la care s-a lucrat în comisia mixtă, acestea au fost astăzi susținute la cel mai înalt nivel.

Există sprijin deplin și ne bucurăm că avem posibilitatea să adoptăm și să adaptăm soluțiile deja implementate cu succes în Republica Moldova privind serviciile publice digitale, iar împreună să putem oferi și altor state, expertiza și soluțiile în privința transformării digitale”, a declarat ministrul Sebastian Burduja.

Delegația oficială a fost primită astăzi de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean și președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

Avem o agendă bilaterală densă, proiecte pentru un trai mai bun al cetățenilor noștri şi pentru relații mai strânse între cele două maluri ale Prutului. Este motivul pentru care sunt însoțit, astăzi, în această vizită, de mai mulți membri ai Guvernului României. Am urmărit astfel să avem un dialog cât mai aplicat şi pragmatic pe subiecte de interes central, inclusiv în plan sectorial.

Am discutat cu privire la demersurile noastre, printre altele, pentru renovarea, dar şi construcția de noi poduri peste râul Prut, pentru deschiderea de noi puncte de trecere a frontierei, pentru implementarea proiectului legat de controlul coordonat la graniță, pentru formarea de personal în diverse sectoare şi structuri ale Republicii Moldova şi pentru dezvoltarea infrastructurii energetice dintre cele două state”, a declarat prim-ministrul României în cadrul conferinței de presă comună alături de omologul său din Republica Moldova.

La finalul întâlnirii, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat angajamentul total al României în susținerea Republicii Moldova, atât pe parcursul său european, cât și pentru consolidarea situației economice și menținerea stabilității și a securității în fața provocărilor la care este supusă.

Din aceeași categorie...

„Snow Leopard” - securitatea nucleară, prioritate pentru România

„Snow Leopard” - securitatea nucleară, prioritate pentru România

În perioada 30 mai-1 iunie 2023, România, împreună cu guvernele din Tadjikistan, Statele Unite ale Americii, Regatul Țărilor de Jos…
11-14 iunie - NASA și astronauții internaționali vor veni în România

11-14 iunie - NASA și astronauții internaționali vor veni în România

Space for a Better World și OP Global Events, sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, organizează în perioada 11-14…
Moment istoric: IFIN-HH și EuroGammaS închid oficial conflictul care afecta de cinci ani implementarea proiectului ELI-NP – „Laserul de la Măgurele”

Moment istoric: IFIN-HH și EuroGammaS închid oficial conflictul care afecta de cinci ani implementarea proiectului ELI-NP – „Laserul de la Măgurele”

IFIN-HH și toți partenerii din Asocierea EuroGammaS (EGS) au finalizat ieri semnarea unui document de tranzacție prin care se pune…
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support