Skip to content

România și Emiratele Arabe Unite – cooperare în domeniul securității cibernetice

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a făcut parte din delegația oficială care l-a însoțit pe Președintele României, Klaus Iohannis, în vizita efectuată în Emiratele Arabe Unite, alături de ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Educației, Ligia Deca, secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, directorul general Nuclearelectrica, Cosmin Ghiță, președintele Directoratului Hidroelectrica, Bogdan Badea, și directorul Directoratului Național de Securitate Cibernetică, Dan Cîmpean.

Delegația a participat la întâlniri de mare importanță strategică, cu Alteța Sa Șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, președintele Emiratelor Arabe Unite și conducătorul Emiratului Abu Dhabi, ministrul pentru inteligență artificială, Omar bin Sultan Al Olama, un aliat de nădejde în transformarea digitală a României, ministrul Educaţiei din Emiratele Arabe Unite, Ahmad Belhoul Al Falasi și E.S. Suhail Mohamed Al Mazrouei, ministrul Energiei și Infrastructurii.

Cu ocazia vizitei oficiale, au fost semnate mai multe documente bilaterale, printre care Memorandumul de Înțelegere privind cooperarea în domeniul securității cibernetice între Directoratul Național de Securitate Cibernetică din România și Consiliul pentru Securitate Cibernetică din Emiratele Arabe Unite. Cele două instituții își propun să coopereze în vederea consolidării eforturilor reciproce pentru detectarea, prevenirea, eliminarea efectelor atacurilor informatice și îmbunătățirii cooperării în răspunsul la incidentele privind securitatea cibernetică.

Din aceeași categorie...

Ministrul Bogdan Ivan s-a întâlnit cu delegația UNESCO aflată în vizită de lucru în România

Ministrul Bogdan Ivan s-a întâlnit cu delegația UNESCO aflată în vizită de lucru în România

Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a primit, la începutul acestei săptămâni, o delegație UNESCO, în cadrul unei vizite…
Finanțăm dezvoltarea competențelor digitale pentru 100.000 de români

Finanțăm dezvoltarea competențelor digitale pentru 100.000 de români

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în calitate de coordonator de reforme și investiții din Planul Național de Redresare și Reziliență…
Sari la conținut