Skip to content

Rezultate finale pentru Premiile Henri Coandă – anul 2023

Ca urmare a evaluării contestatiilor în cadrul premiilor “Henri Coandă”, comisia de evaluare publică rezultatele finale, după cum urmează:

Menționăm că în elaborarea prezentelor liste am ținut cont de dispozițiile din HG nr. 1432/2022, raportat la dispozițiile art. 3 din Normele metodologice. Astfel, au fost propuse spre acordare până în 50 de premii pentru fiecare categorie, în măsura în care a fost posibilă realizarea departajării în baza art. 3 alin. (3) din Normele metodologice.

În elaborarea prezentei liste am ținut cont de dispozițiile art. 2 din Normele metodologice:

(1) În cazul rezultatelor obținute în cadrul unei echipe, este premiat fiecare membru component al echipei.

(2) Cadrul didactic din învățământul preuniversitar sau universitar, care îndeplinește rolul de mentor, primește un singur premiu, indiferent de numărul de membri din cadrul unei echipe coordonate și câte un premiu pentru fiecare elev sau student coordonat, dacă cel din urmă nu face parte dintr-o echipă. Mentorul primește drept premiu suma de bani în valoare egală cu cea a premiului obținut de elev sau student.

(3) Fiecare elev/student poate beneficia de un singur premiu, indiferent de numărul de secțiuni în care a obținut rezultate în cadrul aceleiași competiții. Premiile pot fi cumulate pentru rezultate obținute în competiții diferite.”

În soluționarea contestațiilor, raportat la totalul aplicațiilor depuse, s-a ținut cont de condițiile de individualizarea înaltei recunoșteri și prestigiului internațional al competiției, conform art. 3 alin. (2), lit. c) din Normele metodologice, așa cum sunt ele definite la art. 3 alin. (3):

  1. numărul de state participante;
  2. apartenența sau relațiile României la/cu entitatea care organizează competiția;
  3. impactul competiției asupra domeniului cercetării-dezvoltării și inovării;
  4. imaginea publică a competiției în plan național și internațional.

Din aceeași categorie...

A apărut noul număr al revistei InHouse

A apărut noul număr al revistei InHouse

Despre tribologie, știința din spatele a tot ceea ce facem și cea care joacă un rol critic într-o multitudine de…
Sari la conținut