Skip to content

Relansare competiției ERA TALENT PLATFORM – EXCLUSIV REGIUNEA NORD-EST – Investiției 10

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a relansat apelul dedicat cercetării din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) aferent Investiției 10: Înființarea și susținerea financiară a unei rețele naționale de opt centre regionale de orientare în carieră ca parte a ERA TALENT PLATFORM, exclusiv pentru Regiunea de Dezvoltare Nord-Est.

 

Beneficiari: orice instituție de învățământ superior de stat civilă sau militară din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, care are calitatea de instituție organizatoare de studii de doctorat (IOSUD), poate depune o cerere de finanțare pentru regiunea de dezvoltare nord-est.

 

Centrul de orientare în cariera de cercetător trebuie să fie cofinanțat de universitate în proporție de 20% din valoarea finanțării.

 

Obiectivele investiției sunt:

 

– Promovarea științei în rândul tinerilor și atragerea acestora spre cercetare;

 

– Promovarea rezultatelor cercetării în rândul publicului larg;

 

– Asistarea cercetătorilor autohtoni în carieră și crearea de condiții favorabile integrării cercetătorilor care vin în România.

 

Beneficiarii competiției vor crea și vor utiliza platforma ERA TALENT PLATFORM ROMÂNIA ca punct de intrare pentru cariera de cercetător.

 

Finanțarea maximă acordatăeste de 750.000 EUR.

 

Durată proiect:cel mult 3 ani.

 

Cheltuielile eligibile sunt:cheltuieli cu personalul, de logistică, de deplasare, indirecte, cheltuieli cu obținerea sau reînnoirea certificării HRS4R, cheltuieli cu organizarea de evenimente și cheltuieli aferente managementui de proiect. La finalul proiectului, cei opt beneficiari vor continua finanțarea centrelor pe o perioadă de minimum 3 ani.

 

Depunerea cererilor de finanţare se poate face între 14 decembrie 2022 și 31 ianuarie 2023, pe platforma https://proiecte.pnrr.gov.ro.

 

Mai multe detalii puteți găsi pe pagina de Internet a ministerului AICI.

Din aceeași categorie...

Ministrul Bogdan Ivan s-a întâlnit cu delegația UNESCO aflată în vizită de lucru în România

Ministrul Bogdan Ivan s-a întâlnit cu delegația UNESCO aflată în vizită de lucru în România

    Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a primit, la începutul acestei săptămâni, o delegație UNESCO, în cadrul…
Finanțăm dezvoltarea competențelor digitale pentru 100.000 de români

Finanțăm dezvoltarea competențelor digitale pentru 100.000 de români

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în calitate de coordonator de reforme și investiții din Planul Național de Redresare și Reziliență…
Bogdan Ivan: „Noaptea Cercetătorilor Europeni ne oferă cadrul perfect pentru atragerea tinerilor către știință”

Bogdan Ivan: „Noaptea Cercetătorilor Europeni ne oferă cadrul perfect pentru atragerea tinerilor către știință”

În perioada 29-30 septembrie 2023, copiii și adulții din întreaga țară sunt invitați să descopere lumea extraordinară a științei prin…
Sari la conținut