Skip to content

MCID, partener de încredere pentru tehnologiile Blockchain

Luni, 24 octombrie 2022, Eduard Mititelu, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID), a participat la Conferința internațională pe teme precum Blockchain, sănătate și tehnologii emergente (SmartBlock4Health) – IEEE 2022.

Atelierul de lucru a oferit o privire de ansamblu asupra tehnologiei Blockchain și a utilizării acesteia în domeniile energiei și sănătății. Discuțiile au acoperit aspecte legate de tranziția energetică, tehnologiile cheie, progresele recente, precum și standardele dezvoltate de IEEE în industrie, mediul academic și la nivelul factorilor de decizie pentru a promova domeniul emergent al Blockchain în energie, axat pe electricitate și modernizarea rețelei electrice.

Subiectele de discuție au inclus, printre altele, aplicații Blockchain, interoperabilitate, sau Blockchain pentru securitate cibernetică îmbunătățită.

Eduard Mititelu a menționat în intervenția din cadrul Conferinței faptul că România a semnat Parteneriatul European pentru Blockchain (European Blockchain Partnership), proiectele din acest parteneriat fiind gestionate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică care are deja un nod în European Blockchain Services Infrastructures. În cadrul aceluiași panel, au mai intervenit Eva Kaili, vicepreședinte al Parlamentului European și Rapolas Lakavičius, reprezentantul Comisiei Europene, ambii abordând aspecte legate de potențialul tehnologiei Blockchain de a revoluționa un număr mare de industrii, de la sănătate la sistemele bancare.

„Ministerul Cercetării Inovării și Digitalizării lucrează în acest moment la proiectul de hotărâre de guvern privind operaționalizarea cloud-ului guvernamental, în cadrul căruia se vor putea crea noduri de Blockchain, lucrăm la un proiect al unui Hub de Inteligență Artificială, rețelele Blockchain fiind o soluție viabilă pentru procesarea datelor de învățare, cât și în stocarea acestora. De asemenea, lucrăm la stabilirea unor standarde de interoperabilitate pentru a reuși să interconectăm soluțiile autorităților, atât la nivel local cât și central”, a menționat Mititelu.

Din aceeași categorie...

„Snow Leopard” - securitatea nucleară, prioritate pentru România

„Snow Leopard” - securitatea nucleară, prioritate pentru România

În perioada 30 mai-1 iunie 2023, România, împreună cu guvernele din Tadjikistan, Statele Unite ale Americii, Regatul Țărilor de Jos…
11-14 iunie - NASA și astronauții internaționali vor veni în România

11-14 iunie - NASA și astronauții internaționali vor veni în România

Space for a Better World și OP Global Events, sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, organizează în perioada 11-14…
Moment istoric: IFIN-HH și EuroGammaS închid oficial conflictul care afecta de cinci ani implementarea proiectului ELI-NP – „Laserul de la Măgurele”

Moment istoric: IFIN-HH și EuroGammaS închid oficial conflictul care afecta de cinci ani implementarea proiectului ELI-NP – „Laserul de la Măgurele”

IFIN-HH și toți partenerii din Asocierea EuroGammaS (EGS) au finalizat ieri semnarea unui document de tranzacție prin care se pune…
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support