Skip to content

Mai sunt 2 zile pentru depunerea proiectelor în cadrul competițiilor pilot lansate de acceleratorul NATO pentru Inovare – DIANA

Acceleratorul NATO pentru Inovare – DIANA a lansat recent primele 3 competiții pilot, cu termen de depunere 25 august 2023. Astfel, programul DIANA începe cu un apel concurențial pentru propuneri, vizând trei domenii strategice: reziliența energetică, partajarea securizată a informațiilor și senzori și supraveghere.

Depunerea de proiecte se poate face pe site-ul diana.nato.int, urmând ca selecția să fie realizată de către echipa de specialiști a DIANA.

Câștigătorii competițiilor pot primi până la 200,000 EURO sub formă de grant, în două etape, fără a ceda drepturi de proprietate intelectuală sau părți sociale din companii către DIANA.

Acceleratorul NATO pentru Inovare – DIANA reprezintă o inițiativă nouă, unică la nivel global, respectiv o rețea de 11 acceleratoare afiliate și 91 de centre de testare pe tot teritoriul NATO, cu scopul de a aduce împreună start-up-uri inovatoare cu oamenii de știință și integratorii de sisteme, pentru a avansa tehnologii cu uz dual pentru Alianță.

În prezent, 2 centre de testare au fost selectate în România, respectiv Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli” – INCAS și Centrul Internațional de Excelență în Inteligență Artificială din cadrul Universității Politehnica București.

DIANA se va concentra pe tehnologii ce pot fi folosite pentru a rezolva probleme importante privind apărarea și securitatea Aliaților, precum big data, inteligența artificială, tehnologii autonome, tehnologie cuantică, biotehnologii, energie și tehnologii de propulsie, materiale noi, tehnologii hipersonice și aplicații spațiale – în special acolo unde sunt tehnologii cu dublă utilizare (comercială și de apărare) și altele.

DIANA va lansa între 5 și 10 competiții tematice anuale la care vor putea participa inovatori din țările Aliate. Competițiile tematice sunt organizate pe baza ghidajului tematic și strategic al Aliaților NATO, în funcție de nevoile identificate de NATO. Participarea va fi liberă pentru toți candidații eligibili din țările Aliate NATO iar anunțurile de participare vor fi publice.

Din aceeași categorie…

MCID a publicat Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 - C7 PNRR: 94 de milioane de euro pentru internet de mare viteză în aproape 1000 de localități izolate

MCID a publicat Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 – C7 PNRR: 94 de milioane de euro pentru internet de mare viteză în aproape 1000 de localități izolate

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a publicat vineri, 26 aprilie, Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 din Componenta 7 –…

Sari la conținut