Skip to content

ION, interacțiune live cu elevii Colegiului Național Aurel Vlaicu din București

Astăzi, ION, proiectul românesc de inteligență artificială, a fost prezentat elevilor de la Colegiul Național Aurel Vlaicu din București, în prezența ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja.

Alături de reprezentanții companiei Humans.ai, dezvoltatorul acestui proiect, elevii au avut ocazia să interacționeze cu ION și să îi transmită acestuia informații pe care acesta să le stocheze și să le prelucreze pentru a putea evolua. Proiectul este într-o etapă de învățare, pune întrebări pentru a primi date, pentru a le putea procesa ulterior și pentru a putea intra într-o etapă ulterioară, să vină cu răspunsuri.

“Consider că este important ca Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării să susțină proiectele îndrăznețe, iar acesta este un proiect realizat de unii dintre cei mai străluciți cercetători din lume în inteligență artificială. ION este un proiect unic la nivel mondial – un consilier guvernamental bazat pe inteligență artificială, aflat într-o etapă de dezvoltare. Suntem astăzi aici, într-o instituție de învățământ din București pentru că avem și primele rezultate produse de ION și din toate mesajele primite de la români, educația este o prioritate.
Cred că putem învăța cu toții din exemplul lui Aurel Vlaicu, trebuie să îndrăznești ca să reușești. Asta au făcut cei de Humans.ai, colegii din mediul academic, întreaga echipă de cercetare a proiectului ION, îndrăznesc. Au propus lumii un proiect pentru România Viitorului. Astfel de proiecte trebuie susținute și date ca exemplu”, a declarat Sebastian Burduja.

Din aceeași categorie...

Ministrul Bogdan Ivan s-a întâlnit cu delegația UNESCO aflată în vizită de lucru în România

Ministrul Bogdan Ivan s-a întâlnit cu delegația UNESCO aflată în vizită de lucru în România

Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a primit, la începutul acestei săptămâni, o delegație UNESCO, în cadrul unei vizite…
Finanțăm dezvoltarea competențelor digitale pentru 100.000 de români

Finanțăm dezvoltarea competențelor digitale pentru 100.000 de români

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în calitate de coordonator de reforme și investiții din Planul Național de Redresare și Reziliență…
Sari la conținut