Skip to content

ION, interacțiune live cu elevii Colegiului Național Aurel Vlaicu din București

Astăzi, ION, proiectul românesc de inteligență artificială, a fost prezentat elevilor de la Colegiul Național Aurel Vlaicu din București, în prezența ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja.

Alături de reprezentanții companiei Humans.ai, dezvoltatorul acestui proiect, elevii au avut ocazia să interacționeze cu ION și să îi transmită acestuia informații pe care acesta să le stocheze și să le prelucreze pentru a putea evolua. Proiectul este într-o etapă de învățare, pune întrebări pentru a primi date, pentru a le putea procesa ulterior și pentru a putea intra într-o etapă ulterioară, să vină cu răspunsuri.

“Consider că este important ca Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării să susțină proiectele îndrăznețe, iar acesta este un proiect realizat de unii dintre cei mai străluciți cercetători din lume în inteligență artificială. ION este un proiect unic la nivel mondial – un consilier guvernamental bazat pe inteligență artificială, aflat într-o etapă de dezvoltare. Suntem astăzi aici, într-o instituție de învățământ din București pentru că avem și primele rezultate produse de ION și din toate mesajele primite de la români, educația este o prioritate.
Cred că putem învăța cu toții din exemplul lui Aurel Vlaicu, trebuie să îndrăznești ca să reușești. Asta au făcut cei de Humans.ai, colegii din mediul academic, întreaga echipă de cercetare a proiectului ION, îndrăznesc. Au propus lumii un proiect pentru România Viitorului. Astfel de proiecte trebuie susținute și date ca exemplu”, a declarat Sebastian Burduja.

Din aceeași categorie...

„Snow Leopard” - securitatea nucleară, prioritate pentru România

„Snow Leopard” - securitatea nucleară, prioritate pentru România

În perioada 30 mai-1 iunie 2023, România, împreună cu guvernele din Tadjikistan, Statele Unite ale Americii, Regatul Țărilor de Jos…
11-14 iunie - NASA și astronauții internaționali vor veni în România

11-14 iunie - NASA și astronauții internaționali vor veni în România

Space for a Better World și OP Global Events, sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, organizează în perioada 11-14…
Moment istoric: IFIN-HH și EuroGammaS închid oficial conflictul care afecta de cinci ani implementarea proiectului ELI-NP – „Laserul de la Măgurele”

Moment istoric: IFIN-HH și EuroGammaS închid oficial conflictul care afecta de cinci ani implementarea proiectului ELI-NP – „Laserul de la Măgurele”

IFIN-HH și toți partenerii din Asocierea EuroGammaS (EGS) au finalizat ieri semnarea unui document de tranzacție prin care se pune…
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support