Skip to content

Întâlnire bilaterală România – Republica Moldova

Astăzi a avut loc o întâlnire cu reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării și Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică din Republica Moldova. Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a fost reprezentat de Eduard Mititelu, secretar de stat și Marius Poșa, subsecretar de stat.

Marius Poșa: “Întâlnirea de astăzi cu omologii din Republica Moldova a avut ca temă principală cooperarea în domeniul tehnologiei și digitalizării. Discuțiile au vizat schimbul de experiență, implementarea unor proiecte comune și consolidarea legăturilor în cadrul acestui sector important pentru ambele țări”.

Reprezentanții celor două delegații au mai discutat despre rezultatele colaborării de până acum pe zona de securitate cibernetică și interoperabilitatea datelor și au fost evaluați pașii pe care România i-a făcut în transferul de soluții din Republica Moldova, precum și colaborarea vis-a-vis de alinierea legislației la nivel european și statusul proiectelor dezvoltate de structurile europene.

”Prin colaborarea strânsă, schimbul de bune practici și dezvoltarea proiectelor de calibru, suntem convinși că vom îmbunătăți domeniul tehnologiei și digitalizării pentru cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului. Domenii precum securitatea cibernetică, inteligența artificială și dezvoltarea de servicii publice digitale comune sunt o prioritate pentru spațiul digital comun la care lucrăm împreună”, a declarat Eduard Mititelu, secretar de stat MCID.

Din aceeași categorie...

Ministrul Bogdan Ivan s-a întâlnit cu delegația UNESCO aflată în vizită de lucru în România

Ministrul Bogdan Ivan s-a întâlnit cu delegația UNESCO aflată în vizită de lucru în România

Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a primit, la începutul acestei săptămâni, o delegație UNESCO, în cadrul unei vizite…
Finanțăm dezvoltarea competențelor digitale pentru 100.000 de români

Finanțăm dezvoltarea competențelor digitale pentru 100.000 de români

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în calitate de coordonator de reforme și investiții din Planul Național de Redresare și Reziliență…
Sari la conținut