Skip to content

Colaborare România-Polonia în domeniul transformării digitale

În contextul ședinței comune de guvern (G2G) între România și Polonia, a avut loc întâlnirea oficială dintre secretarul de stat Eduard Mititelu și sub-secretarul de stat Pawel Lewandowski, la sediul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

În conformitate cu obiectivele Parteneriatului Strategic dintre Republica Polonia și România, delegațiile și-au exprimat angajamentul de a consolida cooperarea bilaterală în domeniul digitalizării, la toate nivelurile.

Colaborarea cu Polonia poate aduce contribuții reale pentru ambele state în domeniile tehnologiilor avansate (AI, Blockchain, Robot Process Automation/RPA, tehnologii Cloud). Parteneriatul dintre cele două țări va pune accent pe cloud-ul guvernamental, interoperabilitatea sistemelor IT și aplicațiilor, suveranitatea și localizarea datelor, alinierea legislației naționale la legislația UE, digitalizarea IMM-urilor și securitatea cibernetică”, a declarat Eduard Mititelu.

Cele două delegații au convenit, de asemenea, să coopereze la nivel european, inclusiv înființarea de Consorții Comune pentru Infrastructura Digitală Europeană (EDIC), după caz, și și-au declarat disponibilitatea de a coopera în dezvoltarea digitalizării serviciilor publice, inclusiv a IMM-urilor, prin schimbul de experiențe și bune practici.

Cele două delegații au convenit totodată să adopte poziții comune în cadrul programului Orizont Europa și programului Europa Digitală și în cadrele de cooperare pentru interoperabilitate, sau în orice alte foruri ale UE, precum și să coopereze în procesul de aliniere a legislațiilor naționale, în vederea transpunerii acquis-ului comunitar privind digitalizarea, interoperabilitatea și acceptarea socială a noilor tehnologii.

Din aceeași categorie...

Ministrul Bogdan Ivan s-a întâlnit cu delegația UNESCO aflată în vizită de lucru în România

Ministrul Bogdan Ivan s-a întâlnit cu delegația UNESCO aflată în vizită de lucru în România

Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a primit, la începutul acestei săptămâni, o delegație UNESCO, în cadrul unei vizite…
Finanțăm dezvoltarea competențelor digitale pentru 100.000 de români

Finanțăm dezvoltarea competențelor digitale pentru 100.000 de români

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în calitate de coordonator de reforme și investiții din Planul Național de Redresare și Reziliență…
Sari la conținut