Skip to content

Asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale va putea fi plătită pe Ghișeul.ro

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) și Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) anunță semnarea protocolului ce permite integrarea asigurării obligatorii împotriva dezastrelor naturale (PAD) pe portalul Ghișeul.ro. Protocolul a fost semnat miercuri, 29 martie, și are ca obiectiv creșterea rezilienței României în fața cutremurelor, alunecărilor de teren și a inundațiilor.

Ne dorim ca Ghișeul.ro să devină cel mai folosit instrument în relația cetățeanului cu administrația publică. Obiectivul este de a adăuga cât mai multe servicii utile pentru cetățeni pentru a crește în ritm accelerat numărul de utilizatori ai acestei platforme, lucru esențial pentru transformarea digitală a României. Digitalizarea generează mai mult decât progres tehnologic, ea ne aduce conectarea facilă, în timp real, la serviciile relevante. Dincolo de accesul instantaneu la date despre taxe, impozite și servicii publice digitale, prin acest pas, îi vom ajuta pe români să-și pună locuințele la adăpost financiar în fața catastrofelor naturale. Alături de PAID, construim România Viitorului”, a declarat Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Conform protocolului semnat ieri, prima etapă de implementare va presupune semnalarea pe portal a asigurării obligatorii locuințelor împotriva dezastrelor naturale și redirecționarea în pagina care permite achiziția online.

Transformarea digitală facilitează avansul României într-o nouă paradigmă tehnologică, informațională și socială. Ca autoritate de stat, ne bucurăm să colaborăm cu mediul privat, mediul asociativ și comunitățile locale pentru a eficientiza acest proces. Parteneriatul cu PAID va face mai accesibilă polița care asigură protecție financiară a locuințelor în fața dezastrelor naturale. Demersul nostru de a face din Ghișeul.ro marketplace-ul serviciilor de interes public merge mai departe, cu încredere și rezultate”, a declarat Dragoș-Cristian Vlad, președintele ADR.

România este o țară expusă dezastrelor naturale, iar protejarea financiară a locuințelor private, prin polița PAD, este esențială pentru o reconstrucție mai ușoară după un dezastru. Integrarea acestui produs social pe platforma Ghișeul.ro este un pas important în accesibilizarea asigurării. Ne bucurăm și mulțumim ministerului de resort și ADR pentru deschidere și operativitate. Avem toată încrederea că acest demers este în beneficiul utilizatorilor platformei Ghișeul.ro”, a declarat Nicoleta Radu, director general al PAID.

PAID este societatea înființată prin Legea 260/2008, special pentru emiterea și administrarea asigurărilor obligatorii de locuință și coordonează gestionarea și instrumentarea dosarelor de daună.

Ghișeul.ro este o platformă administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României și susținută de APERO – Asociația pentru Plăți Electronice din România.

Din aceeași categorie...

Ministrul Bogdan Ivan s-a întâlnit cu delegația UNESCO aflată în vizită de lucru în România

Ministrul Bogdan Ivan s-a întâlnit cu delegația UNESCO aflată în vizită de lucru în România

    Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a primit, la începutul acestei săptămâni, o delegație UNESCO, în cadrul…
Finanțăm dezvoltarea competențelor digitale pentru 100.000 de români

Finanțăm dezvoltarea competențelor digitale pentru 100.000 de români

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în calitate de coordonator de reforme și investiții din Planul Național de Redresare și Reziliență…
Bogdan Ivan: „Noaptea Cercetătorilor Europeni ne oferă cadrul perfect pentru atragerea tinerilor către știință”

Bogdan Ivan: „Noaptea Cercetătorilor Europeni ne oferă cadrul perfect pentru atragerea tinerilor către știință”

În perioada 29-30 septembrie 2023, copiii și adulții din întreaga țară sunt invitați să descopere lumea extraordinară a științei prin…
Sari la conținut