Skip to content

Anunţ privind organizarea unei întâlniri de dezbatere publică

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării invită pe toți cei interesați la întâlnirea de dezbatere publică privind aprobarea Normelor de referință pentru realizarea interoperabilității în domeniul tehnologiei informației și al comunicațiilor (NRRI).

Evenimentul are loc în data de 22.08.2023, ora 11:00, în sala 301, aflată la sediul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Strada Mendeleev nr. 21-25, sector 1, București, în intervalul orar 11:00-13:00.

Scopul elaborării Normelor de Referință pentru Realizarea Interoperabilității în domeniul tehnologiei informației și al comunicațiilor, denumite  în continuare NRRI, este acela de a orienta autoritățile și instituțiile publice centrale și locale, dar și persoanele juridice de drept privat, pentru a simplifica efortul acestora în scopul asigurării interoperabilității sistemelor de comunicații și a sistemelor informatice din ecosistemul de aplicații al administrației publice.

Întâlnirea de dezbatere publică va include următoarea agendă:

  • Prezentarea succintă a motivației și a proiectului de act normativ supus dezbaterii publice;
  • Prezentarea verbală de către cetățenii interesați a propunerilor privind modificarea proiectului de act normativ supus dezbaterii publice;
  • Închiderea întâlnirii (prezentarea etapelor următoare în procesul de adoptare, cu menționarea termenelor aferente).

Persoanele interesate să prezinte verbal propunerea lor în cadrul dezbaterii publice vor avea la dispoziţie cinci minute pentru prezentare.

Aceste persoane sunt rugate să se înregistreze online la adresa de e-mail consultare@research.gov.ro  

La dezbaterea publică sunt invitați să participe, în limita locurilor disponibile în sală, toţi cei interesați: persoane fizice și juridice, organizații ale societății civile, organizații patronale, sindicale, societăți comerciale, reprezentanți ai instituțiilor publice interesate, ai presei etc.

 

Documentația aferentă proiectului de act normativ poate fi consultată la:

https://www.mcid.gov.ro/wp-content/uploads/2023/07/Proiect-NRRI.docx

 

Menționăm faptul că propunerile, sugestiile și opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de ordin de ministru supus procedurii de transparență decizională se pot depune până la data de 22.08.2023, ora 10:00.

  • la adresa de e-mail consultare@research.gov.ro
  • la sediul instituției, la registratură Strada Mendeleev nr. 21-25, sector 1, București.

 

Nepreluarea recomandărilor formulate și înaintate în scris va fi justificată în scris.

Pentru informații suplimentare vă stăm la dispoziţie adresa de e-mail: consultare@research.gov.ro.

Din aceeași categorie...

Sari la conținut