Skip to content

Alfabetizarea digitală și cooperarea cu mediul de business, factori esențiali ai creșterii economice în România

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a participat, vineri, 4 august, la cea de-a doua ediție a „The Public-Private Sector Forum” (PPSF 2023).

Organizat, la nivel internațional, sub egida Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor a Camerei Deputaților, condusă de Sabin Sărmaș, deputat, evenimentul dedicat domeniului IT&C a beneficiat de sprijinul clusterelor Cluj IT și Transilvania IT, al Meta și NTT Data România, alături de partenerul principal Visa.

În cadrul Forumului, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării s-a întâlnit cu omologul său din Republica Bulgaria, Milena Stoycheva, ministrul Inovării, alături de care a ales să sprijine viitoarele programe bilaterale cross-border Romania – Bulgaria, o inițiativă a țărilor balcanice din bazinul Mării Negre.

Bogdan Ivan: “Susțin cooperarea în arii de inovare, digitalizare, ecosistem de start-up-uri, dezvoltare high-tech și conectivitate digitală. Avem nevoie să lucrăm împreună cu industria de specialitate și universitățile de profil pentru a evidenția potențialul României ca lider regional în inovare și tehnologie. Doar așa putem ajunge la rezultate concrete care să vină în sprijinul tuturor și să aducă o creștere sectorială durabilă, atât pentru mediul de business, cât și pentru beneficiarul final al inovării, cetățeanul”.

PPSF 2023 a reunit la Cluj reprezentanți din țările europene care elaborează actele normative în domeniul IT&C, alături de companii private relevante din zona tehnologiei, din necesitatea de a crea o platformă de lucru și de dialog comună.

Printre subiectele abordate la Forum s-au numărat provocările și oportunitățile gestionării corecte a resurselor esențiale alfabetizării digitale, necesară unui număr din ce în ce mai mare de profesii și care are impact asupra economiei mondiale, productivității și competitivității.

Din aceeași categorie…

A apărut noul număr al revistei InHouse

A apărut noul număr al revistei InHouse

Despre tribologie, știința din spatele a tot ceea ce facem și cea care joacă un rol critic într-o multitudine de…
S-a aprobat Ghidul Solicitantului ”Infrastructuri de cercetare dezvoltare - proiecte etapizate” și lansarea apelului de proiecte în cadrul POCIDIF 2021-2027, aferent Priorității 1, Acțiunea 1.6 Infrastructuri de CD – proiecte etapizate

S-a aprobat Ghidul Solicitantului ”Infrastructuri de cercetare dezvoltare – proiecte etapizate” și lansarea apelului de proiecte în cadrul POCIDIF 2021-2027, aferent Priorității 1, Acțiunea 1.6 Infrastructuri de CD – proiecte etapizate

    Autoritatea de Management pentru Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare 2021-2027, din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor…
Licitație de 80 milioane euro pentru componenta de cloud dedicat a cloudului guvernamental

Licitație de 80 milioane euro pentru componenta de cloud dedicat a cloudului guvernamental

Licitația pentru componenta de cloud dedicat din cloudul guvernamental a fost deschisă ieri în  Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP)…

Sari la conținut