Skip to content

Alfabetizarea digitală și cooperarea cu mediul de business, factori esențiali ai creșterii economice în România

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a participat, vineri, 4 august, la cea de-a doua ediție a „The Public-Private Sector Forum” (PPSF 2023).

Organizat, la nivel internațional, sub egida Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor a Camerei Deputaților, condusă de Sabin Sărmaș, deputat, evenimentul dedicat domeniului IT&C a beneficiat de sprijinul clusterelor Cluj IT și Transilvania IT, al Meta și NTT Data România, alături de partenerul principal Visa.

În cadrul Forumului, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării s-a întâlnit cu omologul său din Republica Bulgaria, Milena Stoycheva, ministrul Inovării, alături de care a ales să sprijine viitoarele programe bilaterale cross-border Romania – Bulgaria, o inițiativă a țărilor balcanice din bazinul Mării Negre.

Bogdan Ivan: “Susțin cooperarea în arii de inovare, digitalizare, ecosistem de start-up-uri, dezvoltare high-tech și conectivitate digitală. Avem nevoie să lucrăm împreună cu industria de specialitate și universitățile de profil pentru a evidenția potențialul României ca lider regional în inovare și tehnologie. Doar așa putem ajunge la rezultate concrete care să vină în sprijinul tuturor și să aducă o creștere sectorială durabilă, atât pentru mediul de business, cât și pentru beneficiarul final al inovării, cetățeanul”.

PPSF 2023 a reunit la Cluj reprezentanți din țările europene care elaborează actele normative în domeniul IT&C, alături de companii private relevante din zona tehnologiei, din necesitatea de a crea o platformă de lucru și de dialog comună.

Printre subiectele abordate la Forum s-au numărat provocările și oportunitățile gestionării corecte a resurselor esențiale alfabetizării digitale, necesară unui număr din ce în ce mai mare de profesii și care are impact asupra economiei mondiale, productivității și competitivității.

Din aceeași categorie...

Ministrul Bogdan Ivan s-a întâlnit cu delegația UNESCO aflată în vizită de lucru în România

Ministrul Bogdan Ivan s-a întâlnit cu delegația UNESCO aflată în vizită de lucru în România

    Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a primit, la începutul acestei săptămâni, o delegație UNESCO, în cadrul…
Finanțăm dezvoltarea competențelor digitale pentru 100.000 de români

Finanțăm dezvoltarea competențelor digitale pentru 100.000 de români

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în calitate de coordonator de reforme și investiții din Planul Național de Redresare și Reziliență…
Bogdan Ivan: „Noaptea Cercetătorilor Europeni ne oferă cadrul perfect pentru atragerea tinerilor către știință”

Bogdan Ivan: „Noaptea Cercetătorilor Europeni ne oferă cadrul perfect pentru atragerea tinerilor către știință”

În perioada 29-30 septembrie 2023, copiii și adulții din întreaga țară sunt invitați să descopere lumea extraordinară a științei prin…
Sari la conținut